petervanpeetzen.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste artikelen
 
Deze blog krijgt een doorstart in de nieuwe Peetzen bv website, die op dit moment gebouwd wordt. Nieuwsgierig? Sneak preview?
 
Google dan op 'klantkrachtig'. Let wel: de nieuwe site is nog niet af.    
Lees meer...
 
 
De behoefte aan eenduidigheid en geloofwaardigheid neemt toe. De sociale samenhang en ons handelssysteem staan onder druk. Dagelijks zijn we getuige van hectische beurskoersen, angst voor verlies aan aandeelhouderswaarde, de ene na de andere hype en schuivende waarden. De tijd voor ‘n geleidelijke aanpassing wordt korter. Voor individuen en voor directies binnen organisaties. Het is tijd voor een nieuwe, nu authentieke benadering.
 
Urgentie
Op allerlei niveaus (Europees tot en met NL MKB) blijft georganiseerd samenwerken de beste methode om verder te komen en tegenslag te overwinnen. Wat we tot nu zien is dat de cohesie verdwijnt en samenwerkende eenheden steeds kleiner worden. Heeft dat een oorzaak? ... >  
Lees meer...
 
 
Vernieuwing is van alle tijden en weer zeer actueel. Zie de kranten en lees het nieuws. De behoefte aan eenduidigheid, onderling vertrouwen en geloofwaardigheid neemt dagelijks toe. De sociale samenhang en economie ontwikkelen zich in ‘n neergaande lijn en met toenemende turbulentie.
 
De tijd voor aanpassing en gewenning wordt steeds korter. Houvast en zekerheid zijn inmiddels kostbaar. In de maatschappij en binnen organisaties.
 
Men krijgt langzaam maar zeker genoeg van ons ego-kapitalistisch schuldsysteem. Het staat op buigen of barsten. Consumenten en werknemers zoeken ’n nieuwe cultuur en geloofwaardige referentiekaders. Directies en managers zijn -juist nu- toe aan oprechte adviezen. Aan gesprekken en analyses vanuit een fundamentele, authentieke intentie.
 
Over wat hen bezig houdt en wat echt waarde heeft voor een nieuwe tijd. Voor nieuwe winst van vandaag of groei voor morgen. Ik ben daar ook zelf voor 110% aan toe. Murw van ‘window dressing'... > 
Lees meer...
 
 
De Peetzen ViMiFo APK: Visie + Missie = Focus
Een korte krachtige impuls voor weer heldere uitgangspunten, als organisatie
 
Door alle dagelijkse drukte en hektiek (of het uitblijven daarvan) raken we soms de rode draad even kwijt. Waar ging het ook alweer om? Wat was onze visie of kracht ooit? Geldt die nog voor morgen? Hoe helder en herkenbaar zijn we nog?
 
D e ViMiFo APK pakt de rode draad weer op en geeft een frisse impuls. Ik prikkel, inspireer en stimuleer jullie, voor ’t weer scherp afbakenen van de koers. Mijn overtuiging daarbij? Ik weet dat authentieke innovatiekracht al in je organisatie aanwezig is! Deze APK is er ‘to open your mind and ... re-set/re-think the basics’.  
 
Voor ‘n heldere koers, waarden & beloften
 
Vergelijk het met de periodieke APK onderhoudsbeurt voor uw auto. Daarna weet u dat alles weer even technisch in orde is en op scherp staat om enige tijd vooruit te kunnen. Zo is het ook met de ViMiFo: een check vanuit een onbevooroordeelde blik. Lees meer over de opbrengsten ... >

Download de ViMiFo PDF
 
 


Lees meer...
 
 
Kijk eens aan! Mijn oude werkgever steekt zich in een nieuw jasje. Komt toch een beetje als verrassing hier. Herkenbaarheid was gegarandeerd met het oude logo, dat inderdaad bijna als klassiek oogde.
 
Dus de tijd was rijp dus. Maar ... is het een verbetering? Ik neig naar een ...Lees meer...

 
 
 
SMO seminar: Social Media - voor - Organisaties  
Voor gefundeerde besluitvorming over zakelijke deelname aan Social Media

Invoeren corporate social media vraagt om aansturing, interne afspraken, modulaire teksten en een doordachte presentatie. Wat wel en wat niet doen? Welk medium? Hoe aansturen? Ik prikkel, informeer en stimuleer ... voor ‘t krijgen van richting en het maken van afwegingen voor je nieuwe online beleid.
 
Vanuit mijn lange en brede ervaring, een informele stijl en een nieuwsgierige betrokkenheid. Vanuit oprechte interesse in nieuwe media, technieken en de voordelen voor jullie organisatie. Met een onbevangen blik op je bestaan, kracht en situatie. In de overtuiging dat authentieke innovatiekracht al in jullie organisatie aanwezig is.

To open your mind to ... new media
policies and online perspectives.
 
Net zo modern online aanwezig zijn als Google? Samen komen we een heel eind in de goede richting! De SMO brengt je online maatwerk. Lees meer over de opbrengst ... >

Download de SMO PDF
 


 

Lees meer...
 
 
AAP = Authenticiteit – Afstemmen – Presentatie 
Is het een sessie? Een cursus? Nee, het is een praktische workshop! 
 

Meer afstemming tussen organisatievisie, plannen, 'persoonlijkheid' en uitvoering. Zichtbaar via o.a. values, huisstijl, messaging, toon of sfeer.
Sluit het op elkaar aan bij jullie? Waar zit de ruis? Wat kan slimmer? Hebben we 1+1=3 te pakken samen? Ik help stimuleer en inspireer via prikkelen, oefenen & toepassen.
 
Vanuit een lange en brede ervaring, een informele stijl en een nieuwsgierige betrokkenheid. Vanuit oprechte interesse in samenhang en in ‘nut & noodzaak’.
 
Met een onbevangen blik op jullie bestaan, kracht en situatie. In de overtuiging dat authentieke presentatiekracht al in jullie organisatie aanwezig is.
To open your mind and ... to create alignment.  

De AAP is: praktisch
analyseren + kiezen + creëren

Lees meer over de nieuwe aanpak en ... voordelen & resultaten ... >
 
Download de AAP PDF
 

 

Lees meer...
 
 
 
Waar gaat het heen? Wat kunnen we verwachten? Waar kan ik alvast rekening mee houden? Vanuit ervaringen en observaties wil ik een lijst samenstellen van trends en ontwikkelingen voor de middellange termijn. Hoe ontwikkelt zich de maatschappij, het werk en het vak marketing & communications? Volg en vul aan. En wie weet ... doe je er je voordeel mee.

Ik put voor een deel uit mijn managementboek, waarin ik dieper inga (onderbouw) wat er komen gaat en wat belangrijk wordt. Verder lees ik bronnen op internet. Bedoeling is dat de lijst regelmatig wordt aangevuld of aangescherpt en dus actueel blijft.
 
Het leuke van zo'n lijst is dat het ook een klankbord en spiegel is voor jezelf. Thinking & Sensing: Wat WIL ik graag zien? Wat HOOP ik dat er gebeurt? Wat VOEL ik als gewenst? De waarheid ligt vooralsnog in het midden. De lijst ... >  
 
Lees meer...
 
 
ASI = Authenticiteit – Spiegel - Inspiratie  
Is het een training? Een cursus? Nee, het is een sessie!
 
Prikkelen, spiegelen, brainstormen & inspireren. Vanuit een lange en brede ervaring, een informele stijl en een nieuwsgierige betrokkenheid. Vanuit oprechte interesse in ‘de reden waarom’, in samenhang en in ‘nut & noodzaak’.
 
Vanuit mijn onbevangen blik op jullie bestaan, situatie of markt. In de overtuiging dat authentieke innovatiekracht al in jullie organisatie aanwezig is. To open your mind or broaden your horizon.
 
De ASI is: quickscan +
klankbord + brainstorm
 
Lees meer over deze unieke aanpak en je voordeel en resultaat ... >
 
Download de ASI PDF
 

Lees meer...
 
 
Vorig jaar schreef ik een boek over de voorwaarden voor de volgende periode van nieuwe groei. Groei, zowel persoonlijk als zakelijk. Je krijgt nu de kans om GRATIS een hoofdstuk te kiezen en deze als pdf te ontvangen en te lezen.
 
Als je daarna deze actie aanbeveelt via je sociale netwerken of via de email, krijg je als blijk van waardering een tweede hoofdstuk naar keuze. Opnieuw GRATIS. Zo hoop ik de bekendheid van mijn boek en boodschap te vergroten.
 
Titel van het boek is: State of Another Mind (Ontdek je Corporate Authenticiteit).
Het boek heeft 10 hoofdstukken. Lees nu verder voor de inhoud of kijk ... >


Lees meer...
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl